Corina Sas Fotografie: Mooi licht!

Mooi licht!

De kerstnachtdienst, de geboorte van Jezus, wordt overal uitbundig gevierd. Een mooie gelegenheid om op pad te gaan. Want als je geluk hebt dan zitten er in sommige kerken glas in loodramen waar het licht mooi doorheen kan schijnen. En dat is mooi om op de gevoelige plaat vast te leggen.Ook in de gereformeerde kerk aan de Middenweg in Andijk werd er een kerstnachtdienst gehouden. Het was het stil op straat. Een enkele auto reed voorbij en af en toe kwam er een wandelaar langs die de hond uitliet.

Tot mijn verrassing stonden er vele lichtjes langs het pad opgesteld. Na 22.00 uur was ik aanwezig en de muziek en zang was zelfs buiten te horen, dat gaf sfeer!! Maar dan, hoe zet je zo’n grote kerk op de foto? De toren is wel 45 meter hoog! Ik kon rustig mijn gang gaan en het is gelukt! Zelfs met de lichtjes langs het pad en het mooie licht door de glas in lood ramen. Er werd vast theater licht gebruikt om de sfeer daar binnen te versterken. Deze prachtige kerk, die dateert uit 1929 en ontworpen door architect Egbert Reitsma, is sinds 1985 een rijksmonument. De kerk ziet er aan de buitenkant fotogeniek en bijzonder uit. De foto’s met de fiets tegen de muur doet me helemaal niet denken aan een kerk. Wat dan wel, dat mogen jullie bedenken. Want dat is ook fotografie!

De volgende keer ga ik naar binnen, dat is dan weer een heel andere beleving.

Foto’s gemaakt op 24 december 2022

Corina Sas

Eén reactie

  1. Corina Sas heeft als fotografe het licht gezien.
    Mooie foto’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: