Martin Menger houdt lezing in Abbekerk over Truus Menger, verzetsvrouw, kunstenaar én … zijn moeder

Sculptuur Steun door Truus Menger-Oversteegen aan het Grote Noord te Hoorn – foto aangeleverd
Martin Menger – foto Twitter

Op 24 januari komt Martin Menger naar Abbekerk.

Behalve dat Martin Menger journalist is bij het Noordhollands Dagblad is hij ook de zoon van… Toen niet, nu niet, nooit’ gaat het over het leven van Truus Menger-Oversteegen, verzetsvrouw, kunstenaar én moeder van Martin Menger.

Truus Menger besloot al jong in het verzet te gaan. Samen met haar zusje Freddy en Hannie Schaft pleegde ze aanslagen, brachten ze Joodse onderduikers in veiligheid en trad ze op als koerierster voor de Raad van Verzet.

Haar vriendin Hannie Schaft, bekend als het ’meisje met het rode haar’ werd in de duinen van Bloemendaal geëxecuteerd.

Altijd, maar zeker nu is deze lezing actueel gezien de gebeurtenissen van 2022.

 • Waar: Dorpshuis De Nieuwe Haven Burg.
 • P. Kromplein 6, 1657 AH Abbekerk 0229 581 419 
 • Tijd: 14.00 uur 
 • Wanneer: 24 januari 2023
 • Toegang: gratis voor leden, niet leden € 5.00
 • Consumpties voor eigen rekening

Naar de kerk, de Oude kerk in Amsterdam

De Oude Kerk in Amsterdam – foto aangeleverd

Op 10 januari 2023 gaan we naar de Oude Kerk in Amsterdam. Nog steeds wordt de kerk als kerk gebruikt, maar de meeste bezoekers komen om het museum dat in de Oude Kerk is, te bezoeken. De Oude Kerk is gebouwd vanaf de 13e eeuw en is daarmee het oudste gebouw van Amsterdam. Als icoon van de Beeldenstorm die er op 23 augustus 1566 doorheen raasde, neemt het een unieke plek in het Nederlandse en Europese erfgoedlandschap in.
De Oude Kerk was en is de thuisbasis van ambachtslieden, orgelbouwers, steenhouwers, kunstenaars, organisten en schilders. Met hun werk vereeuwigden zij Amsterdammers, muziek, Bijbelse verhalen en het kerkinterieur. Hun werk is het erfgoed van vandaag en morgen.

 • Deze oude kerk willen wij op dinsdag 10 januari 2023 bezoeken.
 • Kosten € 12,–, MJK en Vriendenlot gratis
 • Vertrek 10.10 uur. Verzamelen rond 10.00 uur bij het station
 • Graag aanmelden bij Cisca Groeneveld 0229 201519
 • of seniorenNKL@ziggo.nl
Advertentie
%d bloggers liken dit: