Corina Sas Fotografie: Foto’s intocht Sint Nicolaas in Andijk – Deel I

Intocht Sint Nicolaas en zijn Pieten

ANDIJK | Corina Sas maakte deze serie van foto’s van de intocht van Sint Nicolaas en zijn Pieten in Andijk op zaterdag 12 november. Corina volgde de stoet van Sint en Pieten met de verlichte voertuigen op de voet en fotografeerde de kleine en de grote kinderen die langs de route stonden hen hartelijk welkom heetten in het dorp. Vandaag Deel I, morgen en de dagen daaropvolgend publiceren wij telkens een reeks foto’s…

De Goedheiligman zette zaterdag 12 november voet op Andijker bodem en was verheugd weer terug te zijn in het meest uitgestrekte West-Friese IJsselmeerdorp dat wereldwijd bekend staat! “De kinderen mogen weer hun schoen zetten bij de kachel of verwarming! We zijn erg benieuwd naar de mooie tekeningen, en luisteren graag naar de liedjes die de kinderen zingen wat wij dan weer horen als we over de daken rijden, we hebben geen oordoppies nodig! Prachtig!”, lachte de als vanouds goedgemutste Sint.
De Fietspieten met hun verlichte fietsen aan het begin van de optocht! Een mooie optocht met heel veel lichtjes en sinterklaasmuziek van de enige echte Pietenband!

Kijk hieronder verder!

Sint en de Hoofdpiet staan in de koets en zijn klaar om samen met de Fietspieten, Motorpieten, Looppieten, Autopieten en Brandweerpieten met de optocht te beginnen! Kom je morgen weer kijken? Tussen 18:00 en 20:00 uur verschijnt de volgende serie foto’s! Misschien sta jij er ook wel op als je langs de route straat!

Foto’s © Corina Sas Fotografie
Tekst Gerrit van Keulen

Advertentie
%d bloggers liken dit: