Corina Sas Fotografie: Foto’s intocht Sint Nicolaas in Andijk – Deel II

ANDIJK | Het tweede deel van de serie foto’s die Corina Sas maakte van de in- en optocht van Sint Nicolaas en zijn Pieten in Andijk

De stoet zet zich in beweging en wordt steeds langer, en …
…langer…

Hieronder nog meer foto’s!

…en langer…
…en langer…
…en langer… en zelfs de ondergaande zon kleurt de hemel in mooie feestelijke kleuren!
Kijk nou eens, een Klimpiet op de achterkant van de cabine van deze auto, stoer hoor!
Achter de rijtuig van Sint en Hoofdpiet rijden ook mooie verlichte auto’s en Motorpieten met orval lichies!
De ‘Sjeespieten’… die als een lichtflits voorbijschieten! Wie jij wie het zijn? Ik niet, zó snel rijden ze!
De zon is nu onder de kim verdwenen om zelf een rondje te maken rond de wereld, maar alle voertuigen zijn extra verlicht, met vrolijke kleuren, knipperend, zwaaiend of gewoon statisch op weg naar het dorp, naar de kleine en grote kinderen!
Een verlichte Opel Kadet, zo is ’t maar net!
Een Pietenkever of een Keverpiet, weet jij het, ik niet…
Hé, wie zijn dat? Zijn dat die meiden die nu al naar Spanje gaan en alvast de bus pakken? Zo te zien hebben ze er veel zin in! En ook een hoop LOL!
De HoofdMotorPiet (Ha-Em-Pé) escorteert de stoet met toeters en bellen!
Hé kijk nou eens, een spiksplinternieuwe Pietenbandwagen, met achter het stuur een Scholtenspiet, da’s mooi, of niet dan? Ja, ook de wagen mooi! Maar de Pietenband speelt vrolijke Sinterklaasliedjes! “Skittrend!”
Nog een Motorpiet! En een kleiner Pietje op de stoep, zou dat de Stoeppiet zijn?>
Een hemelsblauwe VW-piet rijdt door de straten van het dorp en het is al donker. Wist je dat al die Pieten in de auto’s dachten dat ze een bekeuring kregen omdat ze geflitst werden, want dat gebeurt als je te hard rijdt. Eén van die Pieten zei nog dat hij langzamer reed dan een slak en “even goed nog een bekeuring kreeg!” Dat flitsen kwam door Corina met haar fotocamera! Anders kan je geen foto’s maken als het donker is! Je begrijpt wel dat die Piet blij was toen hij dat hoorde!
En daar hebben we Sint Nicolaas, de Hoofdpiet en het paard Trippeltrap die door de koetsier Alsvanouts in goede banen wordt geleid! Zetten jullie een wortel in je schoen voor Trippeltrap? Zie je dat Sinterklaas links af wil gaan, terwijl koetsier Alsvanouts kijkt of het allemaal wel kan. Altijd goed uitkijken! En de Hoofdpiet heeft een lichtmast in zijn hand, of is dat de staf van Sinterklaas?
Hoofdpiet vindt het schitterend dat er geflitst wordt met de camera door Corina Sas: “Dit is een lichtjesoptocht en die flits past er mooi bij!”, zei Hoofdpiet blij… Sinterklaas heeft het lekker warm met zijn mooie baard…
“Blizzz!!!”, weer een flits! Zien jullie dat Sint en Piet de hele tijd staan op het rijtuig? En zie je die mooi verlicht lichtmast?

Sint en de Hoofdpiet staan op het rijtuig en Hoofdpiet zwaait er flink op los! De Fietspieten, Motorpieten, Looppieten, Autopieten, Brandweerpieten en alle andere Pieten rijden voor of achter het rijtuig het dorp binnen! Heb jij ze gezien?

Kom je morgen hier weer kijken? Tussen 18:00 en 20:00 uur verschijnt de volgende serie foto’s! Misschien sta jij er ook wel op als je langs de route staat!

Foto’s © Corina Sas. de Flitspiet
Tekst Gerrit van Keulen, de Tieppiet

Tot morgen!

Eerdere publicaties

Advertentie
%d bloggers liken dit: