Corina Sas Fotografie: Het Koestalraampje

Het Koestalraampje

Deze stal was bestemd voor een paar koeien, vertelde de eigenaar. Maar er zouden ook geiten of schapen ondergebracht kunnen worden. Nu is het een boetje, een schuurtje, voor opstal van allerlei spullen die men nog mogelijk kan gebruiken, of denkt “nog te gebruiken”. We hebben allemaal wel van die materialen waarvan we denken dat …

De boet is oud, zeer oud. Er is geen lamp die je even aan kan doen. Maar wanneer je ogen aan het donker gewend zijn, zie je dat de stal zucht en steunt onder de oude dikke balken. De tand des tijds heeft zijn best gedaan. Gelukkig wordt het een en ander gestut voor het behoudt ervan.

Niks is perfect, niks is recht. En alles is mooi versierd met stof en spinrag. Dat is ook de charme van zo’n stal. Gewoon zo laten staan in het West-Friese landschap.

Buiten lopen schapen, zij houden het gras kort en hebben hun winterjas laten afscheren.

Ik sta in de stal en kijk door het stalraampje waar een glas mist. Het schaap lijkt mij ook te zien: we kijken elkaar aan. Denkt het schaap nu: jij had buiten moeten zijn en ik binnen? Nooit geschoten altijd mis, denk ik. En maak snel een plaatje. Ik kijk nog eens door het raampje, weg schaap!

foto gemaakt 30 juli 2022

Corina Sas

%d bloggers liken dit: