Servan Ott Fotografie: IJsvogel

IJsvogels zijn zeer kwetsbaar voor strenge winters, in die éne echte winterweek vorig jaar februari vielen vele IJsvogel slachtoffers. Aan de andere kant wordt tegenslag ook heel snel omgebogen door vele nakomelingen te produceren in het lente en zomerseizoen bij een goed jaar. Soms en eerder regelmaat dan uitzondering, wel drie legsel jongen in één seizoen, wat uit kan komen op ±18 a 20 jonge IJsvogels per paar in een seizoen.

Dat dat veel energie kost is wel te zien aan de IJsvogel op de foto, het verenkleed van het mannetje is na drie legsels en vele paringen, hard werken en echtelijk gekibbel niet meer in zijn allerbeste doen:-) wat dan ook wel mag toch na zo’n heel mooi broedseizoen?

  • Foto: f/11, 1/500 sec., Iso 2500

Mee een keer op vogelfotografie,- of natuurfotografie pad?

Een vogelfotografie workshop op Gruttoland op zondag 4 september én een natuurfotografie workshop in de Amsterdamse Waterleidinduinen op zaterdag 17 september  https://www.servanottfotografie.nl/agenda/ 

%d bloggers liken dit: