Corina Sas Fotografie: Voor het waterkanon uit!

Voor het waterkanon uit!

Begin augustus worden op de akkers de koolplantjes weer gezet voor de oogst in de late herfst en winter. Die plantjes moeten bij regelmaat, wanneer er geen neerslag valt, beregend worden zodat ze goed kunnen wortelen. De meeste landbouwers zijn in het bezit van een waterkanon. Een flinke waterstraal uit een brede slang die meters ver het land kan beregenen en langzaam achteruit rijdt d.m.v. een haspel. Dit alles wordt aangedreven door een motor van de tractor. 

Als het een warme zomerdag is dan zoeken de meesten verkoeling op of in het water. Gelukkig zijn we hier in West-Friesland er rijk mee bedeeld. Het is dan best druk op vaarroutes. 

De suppers, je komt ze steeds meer tegen op het water. Men staat op een plank en beweegt zich voort met een peddel: Stand Up Paddleboarding. Het voortbewegen noemt men suppen.

Deze twee suppers zijn het waterkanon net voor. Gedreven draait het kanon de waterstraal in een halve cirkel over het land. Zo te zien zijn de heren zeer geconcentreerd aan het suppen. Gelukkig zien ze niet wat achter hen gebeurt: een flinke kunstmatige regenwolk nadert hen. 

Wij zitten in de motorschuit en varen de “regenwolk” tegemoet. Als dat allemaal maar goed komt!!

Foto gemaakt 7 augustus 2022

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: