Corina Sas Fotografie: Het is niet wat je denkt

Het is niet wat je denkt

Vanuit het dakraam kan ik de polder in kijken en bij regelmaat werp ik even een blik door dat raam: hoe is de lucht, hoe is het uitzicht naar de polder. Toen ik een aantal jaar geleden ook door dat dakraam keek, zag ik in de verte een paars gekleurd akker. Nieuwsgierigheid werd gewekt want in september een paars gekleurd akker! 

Fiets gepakt en ben gaan kijken. Wat bleek, het was de Herfsttijloos die daar bloeide. Een bolgewas wat lijkt op de krokus! De herfsttijloos bloeit vroeg in de herfst met een bloem en in het voorjaar komen pas de bladeren en vruchten tevoorschijn. Heb ze zelf ook in de tuin. 

 De foto’s zijn op verschillende avonden gemaakt. Eentje zo dicht mogelijk bij de bloemen met de kleuren van de zonsondergang op de achtergrond. En een foto van de zonsondergang met een gekleurd lijnenspel. 

De herfsttijloos komt nu al op bij mij in de tuin, maar in de polder heb ik er nog geen veld van ontdekt. Maar wie weet!

foto’s gemaakt op 12-09-2018 en op 16-09-2018

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: