Overdag sterren kijken bij Volkssterrenwacht Orion

Volkssterrenwacht Orion is na een zomerstop weer op de zondagmiddagen voor publiek open vanaf a.s. zondag 11 september; dan is publiek weer van harte welkom op de 2e en 4e zondag van elke maand van 14.00 – 17.00 uur.

’t Is weer (bijna) voorbij die mooie zomer! Wat betreft het sterren kijken gaan we weer de goede kant op.; de dagen worden korter en de avonden en nachten langer.

Maar sterrenkijken bij Orion kan ook overdag; onze dichtstbijzijnde ster, de Zon staat dan “ in the picture”. Er staan dan bij zonnig en helder telescopen met een speciaal filter opgesteld op het zuidelijk dakterras van Orion om de zonnevlammen en zonnevlekken te oberveren. Nog meer feitjes over de Zon kom je te weten zoals hoe het kleurenspectrum er uit ziet. De zon wordt ook gebruikt bij de tijdswaarneming d.m.v. een grote zonnewijzer, dit wordt haarfijn uitgelegd hier.

Binnen via het digitale planetarium en de uitgebreide expositie kan publiek hun vragen stellen over alles wat er gebeurt in het heelal.

Ook over de actuele ontwikkelingen over de James Webb Space Telescope kunnen bezoekers meer te weten komen!

Kom gezellig langs a.s. zondag 11 september! De toegang is gratis. Een vrijwillige financiële bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld.

Volkssterrenwacht Orion is een sterrenwacht, waar bezoekers kunnen leren over weer- en sterrenkunde en meer te weten komen ook over onderwerpen, die hier zijdelings mee te maken hebben zoals geologie en ook over ruimtevaart.

Locatie van volkssterrenwacht Orion is aan de Veilingweg 21b op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen, gelegen in het mooie recreatiegebied Het Streekbos In Bovenkarspel.

Meer info: www.volkssterrenwachtorion.nl en op de facebookpagina Orion Streekbos Bovenkarspel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: