Het meisje met de vlinders

Bij een kringloopwinkel heb ik jaren geleden een beeld, van beton gekocht. Dat beeld, een meisje, heeft al op verschillende plekken in de tuin gestaan en is inmiddels verweerd en begroeid met mossen.  Dat maakt het beeld juist zo mooi. Als je goed kijkt naar haar ogen, lijkt het net of ze pupillen heeft. Dat komt door de verkleuring van het beton. Ze staat nu alweer een aantal jaren op een betonnen bankje onder de perenboom.  

Er lag een overrijpe banaan in fruitschaal die ik eigenlijk in de kliko wilde doen. Maar omdat ik had gelezen dat overrijpe bananen een lekkernij voor vlinders zijn wilde ik dat wel uitproberen of ze er daadwerkelijk op af zouden komen.

Dus zocht ik een mooi plekje in de tuin om die banaan voor de vlinders neer te leggen. Ook had ik bedacht dat dat wel een mooi plaatje zou kunnen opleveren, zo met al die vlinders.  Dat plekje werd dus het bankje onder de perenboom, bij het beeld. Het moest zo zijn dat het betonnen meisje naar de vlinders zou kijken.

Heb de foto’s gemaakt met de telelens, omdat de vlinders anders weg zouden fladderden als ik te dichtbij zou komen. Of ze kwamen dan helemaal niet, dacht ik. 

Met veel geduld dan hier het resultaat: het leek zelfs of het meisje even tot leven kwam.

Foto gemaakt 20 juni 2021

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: