Aanslagen gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikkingen 2022

Zaterdag 19 februari valt de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking 2022 bij u op de mat. Bent u aangemeld voor MijnOverheid? Dan ontvangt u deze alleen digitaal in de berichtenbox op mijn.overheid.nl.

Aanslag gemeentelijke belastingen

Belastingen betaalt u omdat u gebruik maakt van gemeentelijke voorzieningen zoals de wegen, openbare verlichting, rioleringen en afvalinzameling. Ook uitgaven voor bijvoorbeeld zorg en welzijn, onderwijs en jeugd worden deels uit de opbrengst van gemeentelijke belastingen betaald.

WOZ-beschikking

Dit is de vastgestelde waarde van uw woning, bedrijf, perceel grond. De WOZ-waarde voor 2022 is gebaseerd op de plaatselijke marktwaarde van 1 januari 2021. In het afgelopen jaar zijn de huizenprijzen weer sterk gestegen en is de waardering van woningen voor het eerst gebaseerd op de gebruiksoppervlakte en niet meer op de inhoud.

Heeft u vragen over de WOZ-waarde of belastingaanslag?

  1. Bekijkt u dan eerst uw taxatieverslag (vanaf 19 februari) via deze website
  2. Heeft u dan nog vragen, bel ons dan eerst, wij helpen u graag. Telefoonnummer 0229 85 6000

Vanaf maandag 21 februari kunt u bellen met een medewerker van de gemeente die graag met u de gegevens doorneemt. Bij vragen kunt u ons bellen voor een nadere toelichting. Komt u er met ons niet uit dan kunt u zelf heel makkelijk bezwaar maken. Dit is altijd gratis, daarvoor heeft u geen gespecialiseerd bureau nodig. Dit kan door een mail te sturen naar info@medemblik.nl met in de bijlage uw ondertekend bezwaarschrift. Schriftelijk bezwaar maken met motivering, naam, adres en handtekening is ook mogelijk.

Gratis bezwaar?

U heeft er vast al eens over gehoord of gelezen: “WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!”. Maar hoe zit dat nu echt? Deze zogenaamde no cure no pay bedrijven zorgen ervoor dat u uiteindelijk meer aan belastingen betaald. Zij claimen hoge onkostenvergoedingen bij de gemeente. Deze betaalt u als belastingbetaler weer aan de gemeente, dus bezwaar maken via deze bedrijven is niet gratis.

Nieuwe manier van berekenen afvalstoffenheffing

Met ingang van 2022 geldt het recycletarief. Meer hierover leest u door op de link te klikken.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Advertentie
%d bloggers liken dit: