Bomenkap Dijkgraaf Grootweg en Esdoornlaan

De Dijkgraaf Grootweg – archieffoto

Bomenkap Dijkgraaf Grootweg en Esdoornlaan

Vanaf 14 februari gaat Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bomen kappen langs de Dijkgraaf Grootweg en Esdoornlaan in de gemeenten Medemblik en Stede Broec. De werkzaamheden duren uiterlijk tot 11 maart 2022. Het gaat om 167 essen en wilgen, aan de westzijde van de weg. De bomen zijn in slechte staat en hebben te kampen met onder andere Essentaksterfte en andere ziektes. Aansluitend aan de kap worden er nieuwe bomen geplant.

Weg afgesloten voor al het verkeer

Om de bomen veilig te kunnen kappen, wordt de weg afgesloten voor al het verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld. Het Hoogheemraadschap streeft ernaar om de overlast zo veel mogelijk te beperken en de afsluiting niet langer in stand te houden dan nodig.

%d bloggers liken dit: