Op zoek naar Sinterklaas

Voor vrijdag 3 december had ik een uitnodiging gekregen van, jawel, Sinterklaas. Een uitnodiging om foto’s te mogen maken van deze feestelijke Hollandse traditie. Geweldig vond ik dat, want wie krijgt er een persoonlijke uitnodiging van de Sint zelf om dat te mogen doen!!!! De Sint met zijn 3 pieten bezochten dan een school en we hadden afgesproken dat we elkaar rond 9.00 uur op een bepaald adres in het dorp Opperdoes zouden ontmoeten.

Maar die ontmoeting werd even anders: Sint-Nicolaas weet natuurlijk alle adressen van Nederland, maar oeps, ik niet en de navigatie ook niet!! Inmiddels had ik de enigste hoofdstraat die Opperdoes rijk is al meerdere keren heen en weer gereden en her en der ook gevraagd naar een bepaald adres: de een wees die kant op, de ander zei: “nee dan moet u daar zijn.”De moed zakte al in m’n schoenen, totdat ik een voetganger aansprak, vertelde waar ik moest zijn en dat daar Sinterklaas op me zat te wachten!De voetganger werd blij en zei: “ja, ik heb Sinterklaas met 3 pieten zien lopen op de hoek van de straat”.

En bij die “3 pieten” wist ik het zeker! Ja, want die drie pieten zijn belangrijk!!! Ik wist precies waar ik moest zijn! Die bewuste straat in en daar stond de lagere school “De Wegwijzer”. Hoe toepasselijk ook! En daar zag ik Sint-Nicolaas, de beschermheilige van o.a. de kinderen, te midden op een prachtige stoel tussen de kinderen zitten. Er werd gezongen, gejuicht en zijn pieten zongen en dansten mee.  Sinterklaas heeft na het bezoek van de school in zijn boek een mooie herinnering geschreven: “Mensen, als je dan al die lieve koppies ziet, die je met grote ogen aankijken. Zo ontroerend! Dat is echt niet te vertellen, zo lief!! Daar doe je het voor! Heel veel gezongen met de kleintjes en daarna weer naar de volgende klassen. Samen met mijn fantastische 3 pieten die ook gezongen en gedanst hebben. Heel veel dank voor al die mooie tekeningen die jullie voor me hebben gemaakt! Het was echt een super dag!!!”

Het Sinterklaasfeest dat gevierd wordt vanaf de eerste zaterdag na 11 november en dat wordt afgesloten op 5 december met pakjesavond, is de avond dat wij elkaar cadeautjes geven met de gedachte van Sinterklaas dat je ook iets voor een ander doet en niet alleen neemt. De vrijgevigheid van St. Nicolaas houden we zo in ere.

Dank U Sinterklaasje!!!

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: