De zon gaat onder in de polder, het werk is gedaan

De zon gaat onder in de polder, het werk is gedaan

Het is medio november, een zonsondergang is niet meer te beleven vanaf de dijk bij Andijk, of je gaat naar de Zuiderdijk bij Schellinkhout. Daar kun je de zon nog wel zien ondergaan in het Markermeer.Maar toen ik een aantal dagen geleden, voordat ik deze foto maakte, terugkwam van boodschappen halen en door de polder reed, zag ik de zon ondergaan tussen twee windmolens. Het licht van de zon weerkaatste toen in de ramen van de kassen aan de andere kant van de weg: geen fototoestel bij me…

De dagen daarna hield ik via internet regelmatig het weer, de bewolking en het tijdstip van de zonsondergang in de gaten. En ja, een paar dagen later waren de weersomstandigheden gunstig en stapte ik om 16.00 uur in de auto en reed naar de polder om ruim op tijd om langs de Gedeputeerde Laanweg te gaan staan. Auto aan de kant geparkeerd, veiligheidshesje aan en voorzichtig stappen in de zware klei om niet uit te glijden. Het valt niet mee om zo die positie te kiezen zoals ik het toen gezien had vanuit de auto. Daar komt nog bij dat de zon nu niet tussen de windturbines onderging maar tussen het huis en windturbine. Wat de afstand voor weerkaatsing/spiegeling in de ramen van de kas weer anders maakte. En dat in een verschil van 3 dagen.Ik zit op mijn hurken en wil een foto maken… Dan komt er een tractor aanrijden en de laatste zonnestralen weerkaatsen in de ramen van kas. Ik loop terug naar de auto en kijk omhoog. Zie een kleurige wolkenpartij boven de kassen en maak een foto. 

Als je ook wel eens naar de wolkenlucht kijkt dan ga je fantaseren wat je ziet. Ik zie een zwaan die nog even omkijkt. En jij?

De zon gaat onder in de polder, het werk is gedaan.

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: