Hart voor Medemblik heeft plan voor openhouden Kinderboerderij De Put in Andijk

Harty voor Medemblik heeft plan voor openhouden Kinderboerderij De Put in Andijk
Vrijwilligers van ’t Langoortje en Mark Hoogwerf en Tjeu Berlijn van HvM (rechts op de aangeleverde foto)

De gemeente wil de subsidie voor de twee kinderboerderijen in de gemeente stop zetten. Dit houdt in, einde kinderboerderijen. De kinderboerderij de Put in Andijk en ‘t Langoortje in Medemblik zijn grotendeels financieel afhankelijk van de gemeente om te zorgen voor de dieren. 

Afgelopen zaterdag zijn HvM’ers Mark Hoogewerf en Tjeu Berlijn met de vrijwilligers van Kinderboerderij ’t Langoortje in gesprek gegaan over de gevolgen voor de dieren en kinderboerderijen in de gemeente als de subsidie stopt.

Hart voor Medemblik vindt de keuze van het college om de subsidie stop te zetten onbegrijpelijk. Daarom komt HvM met een voorstel om de subsidie te behouden zodat de kinderboerderijen kunnen blijven bestaan. Mark Hoogewerf: “Iedere Medemblikker, jong en oud, komt wel eens bij deze belangrijke plek in de stad.

Daarnaast zetten de vrijwilligers zich dagelijks keihard in om de kinderboerderij draaiende te houden. Het is onbegrijpelijk dat de subsidie compleet stopt terwijl juist afgelopen jaren nog geïnvesteerd is in een grote voliere, loopbrug en het hoofdgebouw. Dit kortzichtige beleid moeten we van af en we moeten er voor zorgen dat dit soort organisaties hun werk moeten kunnen blijven doen!

Informatie:

Steekproef onder Andijkers

De Dorpsraad Andijk heeft een steekproef onder de Andijk gehouden en daar blijkt dat het overgrote deel van de ondervraagden tegen de plannen zijn van het college om de kinderboerderij te sluiten naast andere draconische maatregelen om coute que coute de begroting sluitend te krijgen. “Het geeft weer aan dat het college niet goed bezig is om de leefbaarheid van ons dorp -en ook in andere dorpen- ernstig aan te tasten. Het is niet alleen de kinderboerderij, het gaat ook om andere subsidies van verenigingen en clubs en niet in de laatste plaats de enorme verhoging van de gemeentelijk belastingen en heffing. De gemeenteraad heeft het laatste woord, maar uiteindelijk is het de bevolking die het allerlaatste woord krijgt in maart 2022. Dan wordt duidelijk of en op welke wijze men zich vertegenwoordigd voelde in de gemeenteraad”, aldus Gerrit van Keulen, voorzitter van de dorpsraad.

Foto door Pixabay op Pexels.com – ter illustratie.

%d bloggers liken dit: