Zonsondergang bij De Vooroever Andijk

rgang bij De Vooroever Andijk

Zonsondergang bij De Vooroever Andijk

Als het ‘s-avonds wat bewolkt is en de zon gaat onder is er een kans op mooie luchten. En waar kun je dat het beste zien? Het is steeds weer spannend wat ik aan zal treffen. De fototas staat altijd klaar en dan hup in laarzen en gaan: “Ja, ik moet effies weg, doei!” Zo ook deze avond.

Daar aangekomen eerst  naar de brug bij “De Kom”. Dat valt tegen… geen zon te zien. Dan maar verder richting haven, maar oeps, dat is nog een eind lopen en is de zon al onder. Dan maar weer terug. Ja, ik heb laarzen aan, hoe diep zal het daar zijn om door het water te gaan voor het juiste perspectief? En heb ik dat er voor over!

rgang bij De Vooroever Andijk

Een paar minuten later komt de zon komt  achter de bosjes vandaan: ja, keien lopen deden we vroeger altijd “achterdijk”. Maar zo snel als toen…? Ja, ik ga voor het plaatje! Voorzichtig van kei naar kei tot ik het juiste perspectief heb. Rechts de zon die steeds verder zakt, links de brug met de bomen en struiken. Eigenlijk zie ik niet veel door de zoeker alleen het felle licht van de zon, ik gok. Er komen ook nog wandelaars aan, die foto’s maken en mij niet zien: O, blijf nog even staan voordat jullie de brug over gaan! Ik druk af… en hoor ze praten. Net op tijd! Nu weer voorzichtig terug naar het gewone wandelpad en naar de auto. Bedenk ook, als je foto’s maakt van de ondergaande zon, kijk ook eens naar een andere kant. Want de lucht kan soms mooie kleuren vertonen voordat het echt donker wordt. Een cadeautje noem ik dat: een bootje ging voor anker.

Corina Sas

Foto’s © Corina Sas

%d bloggers liken dit: