Nieuwe knelpunten op het elektriciteitsnet in Noord-Holland

Nieuwe knelpunten op het elektriciteitsnet in Noord-Holland

Door de snel toegenomen vraag naar elektriciteit heeft elektriciteitsverdeelstation Oterleek bij Alkmaar zijn maximale capaciteit bereikt. Dit station levert stroom aan 12 gemeenten in het noorden van Noord-Holland: Schagen, Hollands Kroon, Bergen, Alkmaar, Heerhugowaard, Opmeer, Koggenland, Medemblik, Beemster, Langedijk, Castricum en Heiloo.

Het bereiken van de maximale capaciteit betekent dat Liander nieuwe grootverbruikers van elektriciteit die zich hier willen vestigen nu geen capaciteit kan leveren. Ook grootverbruikers zoals supermarkten, grootschalige horeca, kantoren en fabrieken die hier al gevestigd zijn, kunnen vanaf nu niet meer stroom afnemen dan dat ze momenteel doen. Dat kan weer als het elektriciteitsnet is uitgebreid of er oplossingen beschikbaar zijn die meer capaciteit creëren, zoals congestiemanagement. Congestiemanagement is het afstemmen van vraag en aanbod van elektriciteit door grootverbruikers rond een knelpunt.

Lees verder op Liander

Foto door Pok Rie op Pexels.com

%d bloggers liken dit: