Servan Ott Fotografie: Watersnip – Guldenbriefje van 100

De meest mysterieuze vogel onder de weidevogels is absoluut de Watersnip, de vogel van het prachtige Guldenbriefje van 100. Zeer schuw, fascinerende schutkleuren maar toch heel warm en rijk en gedetailleerd gekleurd. Met zijn 25 tot 27 cm van snavel, – tot staartpunt (waarvan de snavel een groot gedeelte beslaat) is het een vrij kleine (zie foto met de jonge Kievit) slanke vogel. Zijn bijzondere geluid wordt vaker gehoord dan de snip gezien wanneer hij bij verstoring plots wegschiet in een zigzaggende snelle vlucht. Foto’s gemaakt in de weidevogelhut in Friesland.  

  • Weglopende Watersnip:  Foto f/11, 1/1250 sec. Iso 1600
  • Watersnip en Kievit: f/11, 1/400 sec. Iso 3200 
  • Watersnippen tussen het Perzikkruid:  f/11  1/2000 sec. Iso 2000

Natuurfotografie en vogelfotografieworkshops

Alle groepsworkshops gaan met voldoende aanmeldingen van start opgeven is volop mogelijk. Met veel mooie en verschillende natuurgebieden op de agenda. De combinatie van natuur en fotografie de ultieme manier om ontspannen in de natuur bezig te zijn. De individuele fotografieworkshops zijn ook altijd mogelijk evenals te boeken als vogel,- of natuurgids, neem dan ook zeker contact met me op of bij vragen  Nog plekken vrij bij de natuurfotografie workshops in de Oostvaardersplassen op 10 oktober en 28 november.

%d bloggers liken dit: