ChristenUnie stelt raadsvragen aan college B&W over Wmo

Naar aanleiding van onze publicatie over het afwijzen van aanvragen voor ondersteuning in het kader van de WMO heeft Silva Visser van de ChristenUnie schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W van de gemeente Medemblik.

Op de website van de gemeente Medemblik staat deze passage:
Op dit moment is het beroep dat inwoners op de Wmo doen veel groter dan het beschikbare budget. Dat betekent dat we veel aanvragen moeten afwijzen. We vragen u daarom eerst na te gaan of u de ondersteuning van de gemeente nodig heeft, voor u een aanvraag doet. Dat bespaart u een afwijzing en ons onnodige administratieve handelingen. Daardoor kunnen we die iedereen die het hard nodig heeft zo snel mogelijk helpen.

Uitgaande van de zorgplicht van de gemeente hebben wij de volgende vragen:

1 - Kunt u deze stelling onderbouwen en is deze stelling wel rechtmatig?
2 - De indruk kan ontstaan dat het niet wenselijk is dat burgers aanvragen gaan doen. Is dat uw bedoeling?
3 - Kunt u zich voorstellen dat deze stellingen negatief overkomen?

Eén reactie

 1. Hoi, mijn aanvraag ligt al bij wmo vanaf 21 juni
  Ik had nog geen “algemene bevestiging hier thuis gezien.
  Vanmorgen 14 juli gebeld (S, [van de gemeente. red], die bevestigde dit) maar t kan 6-8 wkn duren, want ze hebben een achterstand (letterlijk gezegd), en kan geen spoed van worden gemaakt zei S., M. [collega. red] zei van wel….🙃voor u info, gaat over raad en daad of financieele hulp, betreft rolstoelbus!, ( mijn bus miskoop…, nu gebakken peren…) Kathy 24 Jr. ernstig mv gehandicapt, progressieve status, wlz kathy wordt thuis begeleid, en verzorgt 24/7 dmv hulp, moeder en broer, schoondochter via pgb
  Ik nodig u uit voor een kop koffie! (carona maatregelen in acht!) Groet ilja
  Wordt vervolgd….

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: