Code oranje voor sneeuwjacht, ijsplaten en grootschalige gladheid door sneeuw

Code oranje voor sneeuwjacht, ijsplaten en grootschalige gladheid door sneeuw

Code oranje voor sneeuwjacht ijsplaten en grootschalige gladheid door sneeuw

Tot maandag 12:00 geldt voor het hele land code oranje. In de zuidelijke helft van het land vanwege grootschalige gladheid door gevallen sneeuw en ijsplaten. In de noordelijke helft van het land ook vanwege sneeuwjacht, hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de stuifsneeuw slecht, soms minder dan 500 meter. Daarnaast is het voor het gevoel snijdend koud, gevoelstemperatuur tussen -10 en -15 graden.

Vanaf maandagmiddag 12:00 zal nog wel een code geel gelden voor gladheid door sneeuwresten. Bron KNMI

%d bloggers liken dit: