Nauwelijks 112-meldingen tijdens Oud & Nieuw in West-Friesland Oost | Verdachte van inbraak aangehouden | Brand woning Elzenlaan Grootebroek

Andijk – Oud & Nieuw is opmerkelijk rustig verlopen in vergelijk met voorgaande jaren, er zijn slechts enkele 112-meldingen geweest en voornamelijk buitenbranden zoals in Bovenkarspel, Onderdijk, Opperdoes, Enkhuizen en Midwoud.

In Opperdoes werd de brandweer echter bekogeld met vuurwerk. Een van de omstanders maakte een video die op Dumpert te zien is.

Brand woning Elzenlaan Grootebroek

Op dinsdagmorgen moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand aan de Elzenlaan in Grootebroek. Ter plaatse bleek een vuurpijl door een raam naar binnen te zijn gevlogen. Aangezien de bewoners niet thuis waren, forceerde de brandweer een toegangsdeur. De brand kon nog snel worden geblust.

Uit onderzoek bleek een buurtbewoner noodsignaalpijlen uit de hand te hebben afgestoken. Een pijl was uit de koers geraakt en de woning binnengevlogen. De schade wordt onderling geregeld.

Verdachte van inbraak aangehouden

Obdam – Op dinsdagmorgen hield de politie een 18-jarige jongen uit Obdam aan in een woning aan de Aak in zijn woonplaats. De jongen wordt ervan verdachte te hebben ingebroken.

Omstreeks 03.30 uur kwamen de bewoners van het huis thuis. In het pand troffen zij de verdachte aan. Hij vertelde onder invloed van drugs te zijn en mogelijk door onbekenden te zijn gedrogeerd. Hij wist niet meer wat hij deed. Vermoedelijk was de jongen via een ingeslagen raam in de garagedeur binnengekomen.

De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier moest hij een speekseltest ondergaan. De uitslag van de test was negatief. Hieruit blijkt dat hij waarschijnlijk geen drugs had gebruikt.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Eén reactie

  1. inzake meldingen van vuurwerk, mensen bellen niet meer inzake overlast, daar de politie totaal niet kom, handhaving van de gemeente net als politie in geen velden of wegen te bekennen volledig zinloos om dan te bellen, iemand die in ene woonwijk carbid afsteekt wordt al zijnde normaal beschouwd,en waarom? omdat het niet is verboden staat niet in de gemeentelijke verordeningen en als je ramen uit hun sponningen rinkelen, of als iemand dood is gegaan met oud jaars dag, heb je geen behoefte aan knal werk, maar als ze ook niet komen is het volledig zinloos, net zo als er aso jochies al beginnen een maand voor het oud en nieuw, denk je het is afgelopen nee hoor, na oud en nieuw… worden er s avonds in Andijk nog steeds vuurwerk afgestoken

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: