Inbraak in dakdekkersbedrijf in Andijk: getuigenoproep | Dronken tegen politieauto in Andijk | Dubbele aanrijding in Twisk

Andijk | Afgelopen nacht is er ingebroken in pand van een dakdekkersbedrijf aan de Industrieweg in Andijk . De inbrekers hebben daarbij veel machines en materiaal meegenomen zoals föhnmachines (Leicester/Hetz). boor- en schroefmachines (Panasonic/Stihl), een grote partij EDM-dakbedekking (Resitrix SKW) en een gele plateauwagen.

De wagen is later teruggevonden, die stond enkele honderden meters verderop. Volgens de eigenaar moet het iemand geweest zijn die bekend is. Deze zou een raampje van slot af hebben gehaald/ De dader staat mogelijk op camerabeelden.

Heb jij iets vreemds gezien in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Industrieweg, neem dan contact op met de politie 0900 8844. De eigenaar looft ook een beloning uit.

Dronken tegen politieauto

Andijk – Op zaterdagmorgen hield de politie een 35-jarige vrouw uit Andijk aan wegens het rijden onder invloed van alcohol. Bovendien was zij met haar auto tegen een politieauto gebotst.

Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie melding dat een vrouw vanuit Medemblik was weggereden in haar auto. De vrouw zou onder invloed van alcohol verkeren. De politie schatte in dat de vrouw naar haar woning zou rijden. Op basis van het kenteken van de auto bleek dit in Andijk te zijn. Onderweg werd de auto aangetroffen.

Bij de woning van de bestuurster ontstond een soort van rituele dans, waarbij de bestuurster dan weer remde, vooruit reed, achteruit reed, vervolgens weer remde etc. Bij een van haar onduidelijke manoeuvres raakte zij met de trekhaak van de auto de voorbumper van de politieauto, waardoor lichte schade ontstond. Uiteindelijk kon de politie de sleutels uit het contact van haar auto trekken en kwam de auto tot stilstand.

Bij controle bleek de vrouw alcohol te hebben gebruikt. Zij blies maar liefst 855 ug/l (1,9 %o). Dat is bijna vier maal het voor haar geldende maximum van 220 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs wordt ingevorderd.

Dubbele aanrijding

Twisk – Op vrijdagmiddag hield de politie een 32-jarige man uit Heemskerk aan wegens het mogelijk rijden onder invloed van drugs en het veroorzaken van een verkeersongeval. Het rijbewijs van de man werd bovendien ingevorderd.

Omstreeks 13.20 uur reed de verdachte in een bedrijfsauto over de N239 onder Twisk. Volgens andere weggebruikers reed hij slingerend en varieerde zijn snelheid sterk. Toen de auto op de verkeerde weghelft terecht kwam, kwam deze in aanraking met een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 66-jarige man uit Zandvoort. Op zijn beurt raakte deze de macht over het stuur kwijt en botste tegen een bestelbusje, bestuurd door een 59-jarige man uit Bovenkarspel.

Speekseltest

Bij controle bleek de verdachte geen alcohol te hebben gebruikt. Wel testte hij bij een speekselproef positief op het gebruik van drugs. Van de man werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Bij de aanrijding ontstond alleen materiele schade. De verdachte gaf aan dat de aanrijding te wijten was aan een hevige niesbui, waardoor hij was gaan slingeren.

%d bloggers liken dit: