Advertenties

Gluren naar de maan bij Orion


Kom op vrijdagavond 16 november a.s. genieten van de sterrenhemel bij Volksterrenwacht Orion en ga mee op reis door het zonnestelsel.

Orion is voor publiek open op vrijdag van 19 – 22 uur . Bezoekers kunnen in de koepelruimte door de giga grote telescopen naar het heelal gluren; bij helder weer is de maan met zijn kraters te zien!  Door de telescopen kan met eigen camera of mobiele telefoon door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden: hoe leuk is dat? Ook de planeet Mars is te bewonderen.

Op het dakterras van Orion staan ook een aantal telescopen opgesteld, waar publiek ’s avonds bij helder weer doorheen kan kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en er wordt uitleg gegeven over sterrenbeelden.Bij helder weer is prachtig de Melkweg te zien.

In het planetarium zijn er live planetariumshow met de sterrenhemel in de winter,

Daarna gaan we op weg naar de planeten.

In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, fossielen en dino-onderdelen).

Ook leuke doe-dingen zijn er te doen zoals natuurkundige proefjes onder begeleiding van medewerkers van Orion en er wordt uitleg gegeven over de breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme, er kan gekeken worden door microscopen en een interactief reisje worden gemaakt door het heelal via het grote touchscreen.
Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven.

De toegang voor de sterrenwacht is gratis en er hoeft niet van te voren te worden aangemeld. Voor info: info@volkssterrenwachtorion.nl of 06-48850445 en op www.volkssterrenwachtorion.nl Lokatie van Volkssterrenwacht Orion is het Streekbos Paviljoen ( 1e verdieping) aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel.

Foto Volkssterrenwacht Orion.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.