Advertenties

Zomertijd wordt Wintertijd!

wintertijdU kent het nog wel, morgen of eigenlijk vannacht wordt het weer wintertijd, want dan is de zomertijd voorbij! “s Nachts om een uur of twee zet u de klok een uur achteruit! Dat houdt dus in dat u morgen een uur later in de kerk zit dan te doen gebruikelijk was in de afgelopen 5 maanden, in ieder geval vanaf eind maart. Gaat u niet naar de kerk maar naar uw schoonmoeder dan raden wij u aan haar bijtijds te verwittigen dat u een uur later bij haar op de stoep staat dan wanneer het zomertijd zou zijn geweest…

Ezelsbruggetje

Kampt u nog steeds met wanneer en hoe u de tijden moet veranderen in het voor- en najaar? In het  VOORjaar zet u de klok een uur VOORUIT in het weekeinde voorafgaand aan de maand april (of zo u wilt in het laatste weekend van maart) en in het najaar niet. Dan zet u ‘m in het weekeinde voordat de maand november begint, of met andere woorden in het laatste weekeind van de maand oktober, de klok een uur ACHTERuit! En in beide gevallen is dat  in de nacht van zaterdag op zondag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.