Het weer in Andijk: Zonnig en warm

Gerelateerde afbeeldingAndijk | Vannacht daalde de temperatuur in Andijk naar 17.6 °C maar vandaag stijgt de temperatuur met circa 10 graden zodat rond de klok van 1500 uur het een graad of 26 is. ‘n Zomerse zondag! De barometer blijft gelijk staan op 1019.5 hPa. De wind komt het oosten/noordoosten en is nog wel krachtig 5 Bft, maar die zwakt af in de loop van de dag.

Vandaag zijn er in een groot deel van het land zonnige perioden. In het midden en zuiden zijn er ook wolkenvelden en komt er op een enkele plaats al een (lichte) bui voor. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft van het land de kans op een (onweers-)bui toe. In het zuiden en zuidoosten kunnen dit stevige onweersbuien zijn, met daarbij mogelijk veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten. Het noorden houdt het waarschijnlijk droog. Het wordt (zeer) warm met middagtemperaturen die uitkomen rond 28°C, in het Waddengebied wordt het met 23°C wat minder warm. De wind is zwak tot matig en oostelijk, in het zuiden later in de middag mogelijk veranderlijk. Aan de kust kan er in de middag een zeewind opsteken waardoor het daar afkoelt.

In de avond verdwijnen de buien geleidelijk weer en wordt het op de meeste plaatsen droog. In de nacht naar maandag zijn er vooral in het midden en noorden brede opklaringen. In het zuiden is er meer bewolking en kan er nog een enkele bui vanuit België binnendrijven. De minimumtemperaturen varieren van 14°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het midden en zuiden. De wind draait naar oost en neemt af tot zwak, in de kustgebieden matig.

Maandag overdag zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken die in de loop van de middag uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. Het wordt opnieuw (zeer) warm met maxima variërend van 25°C aan de kust tot 29, lokaal 30°C verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit een oostelijke richting. (Bron: KNMI)