29 mei: Open Kerkendag in de Westerkerk in Enkhuizen

De houten toren van de Westerkerk

Open Kerkendag in de Westerkerk in Enkhuizen – 29 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Detail koorhek

In het kader van de landelijke Open Kerkendag is ook het interieur van de Enkhuizer Westerkerk te bekijken. Op tweede Pinksterdag is de kerk open van 10.00 tot 17.00 uur. Er is een klein team vrijwilligers aanwezig om bezoekers informatie te geven over het gebeeldhouwde koorhek uit 1542, het orgel uit 1549, de preekstoel uit 1567 en de zerkenvloer met ruim 1500 grafzerken.

Voor kinderen van ca. 10-14 jaar is er een speurtocht door de kerk, met vragen op papier, die zij individueel of met hun ouders en familie kunnen doen. Een mooie kans om alle details van het interieur eens goed te bekijken en er een uitleg bij te krijgen. Bovendien kan er naar het orgel geluisterd worden, Antonio Pedrosa gaat dat op die dag een aantal keren bespelen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: