Corina Sas Fotografie: Zicht vanaf de dijk: Hollandser kan het haast niet!

Zicht vanaf de dijk: Hollandser kan het haast niet!

Je raakt niet uitgekeken vanaf de West Friese Omringdijk, aan de ene kant een grote plas water, aan de andere kant het landelijke landschap. Voor ons, die er wonen “zo gewoon”. Ondanks dat “gewoon” is het uitzicht altijd weer verrassend! 

Op de foto zijn de koeien hard  aan het werk voor de productie van melk: ze smullen van het malse groene gras en een aantal liggen al te herkauwen. Het is voorjaar, het blad aan de bomen kleurt de takken een beetje groen. De rode en oranje tulpen staan in bloei. Ze lopen als strepen van links naar rechts over de foto. In de verte staat een molen en wanneer je goed kijkt staan er tussen de huizen ook enkele boerderijen.

Op de andere foto ziet het landschap er wat rommeliger uit. Het landschap lijkt als  puzzelstukjes in elkaar te passen. De sloot is het verbindingsstuk. Beide foto’s zijn op 1 plek gemaakt, ik heb me alleen maar omgedraaid. Dat is het zicht vanaf de dijk: Hollandser kan het haast niet!

Foto’s gemaakt 3 mei 2021

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: