Stoommachinemuseum: Start Stoomseizoen 

Start Stoomseizoen 

Medemblik- Het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, opent zaterdag 18 februari bij aanvang van de voorjaarsvakantie weer de deuren voor het publiek. Tijdens de winterstop is er hard gewerkt om de machines in gereedheid te brengen voor het nieuwe stoomseizoen. De laatste klusjes zijn gedaan en het koper blinkt je tegemoet. 

Van zaterdag 18 februari tot met zondag 5 maart wordt het vuur in de ketel opgestookt en kun je de imposante collectie stoommachines in werking zien. Wil je weten hoe de stoommachines werken en wat stoom betekend heeft? Vraag het onze machinisten en rondleiders, ze leggen het je graag uit. 

Workshop schilderen 26 februari 

Ben je graag creatief bezig en houd je van schilderen? Kom dan zondag 26 februari naar het museum en laat je inspireren door de schilderijen van Vera Frederiks met stillevens van stoommachines. Wij zorgen voor kwasten, verf en paneeltjes. Ga lekker aan de slag en maak je eigen originele kunstwerk. Creatief begeleidster Birgit Fortgens helpt je graag op weg met raad en daad. 

Zelf stoom maken

Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Met de leuke speurtocht en zoekopdrachten kun je het museum verkennen. Help je de stoker het vuur in de ketel brandend te houden, dan verdien je het ‘hulpstokersdiploma’. Is de smid aanwezig in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een ‘smeeddiploma’ verdienen. 

Nederlands Stoommachinemuseum – Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.  www.stoommachinemuseum.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: