Inkomstenbelasting en Ouderenbonden

INKOMSTENBELASTING EN OUDERENBONDEN

Ook in 2023 moet uw weer aangifte doen. Als u dit de laatste jaren al door mensen van de Ouderenbonden heeft laten doen verandert er voor u niet zoveel. 

Als U vorig jaar een machtigingscode hebt ontvangen, was die waarschijnlijk voor meerdere jaren, dan krijgt u dit jaar geen nieuwe code toegestuurd.

Laat u voor de eerste keer uw belastingen invullen dan moet u wel een code aanvragen. Dat kan via tel. nummer 088 1236555.

Houdt wel uw BSN-nummer bij de hand.

Is uw inkomen gewijzigd of heeft u grote uitgaven gedaan i.v.m. ziekte bijvoorbeeld dan loont het om te kijken of uw gegevens bij de belastingdienst uitnodigen tot het doen van een aangifte. Mocht u huurtoeslag of zorgtoeslag willen ontvangen, dan wel wijzigen en kunt u dit niet zelf dan kan het zijn dat uw belastinginvuller ook de code voor de toeslagen heeft.

Mocht u zelf uw belastingen invullen en zijn die jaarlijks ongeveer gelijk, dan kan het zijn dat u een VKA treft. Dat is een Verkorte Aangifte.

U wilt u laten helpen door  één van onze invullers:

Er is wel een voorwaarde verbonden aan het laten invullen van uw belastingen:

  • Bent u gepensioneerd en heeft u een verzamelinkomen tot € 35.000,- (als u alleenstaand bent) of tot € 50.000,- (als u gehuwd of samenwonend bent)? Dan kunt u als lid van een ouderenbond gebruikmaken van de belastinginvullers van onze ouderenbonden.

De belastinginvuller werkt op basis van vrijwilligheid. Wel zal de invuller gemaakte onkosten, zoals reis-, kopieer- en printkosten in rekening brengen. De vergoeding zal overigens nooit meer bedragen dan ongeveer € 12,50 per huishouden.

Voor meer informatie 0229 201519 of seniorenNKL@ziggo.nl

Foto door Pixabay op Pexels.com

Advertentie

2 Reacties

  1. De ouderenbonden verrichten hiermee prima werk. Misschien is het voor hen gemakkelijker om te communiceren met de cliënten als die via 0800 0543 bij de Belastingdienst een gratis papieren aangiftebiljet voor over de post aanvragen. Ze ontvangen die dan na 1 maart.

    Like

  2. Bij de belastingdienst kan gratis een papieren aangiftebiljet worden aangevraagd via 0800 0543. Dat is voor veel mensen wat gemakkelijker.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: