Corina Sas Fotografie: Het lijkt wel een winkelcentrum

Het lijkt wel een winkelcentrum

Wat een licht zo ’s morgens vroeg en wat een drukte met verkeer. Het lijkt wel een winkelcentrum met een boulevard. Een zwarte vogel lijkt plotseling op te vliegen. In de verte zie je een groot verlicht plein. 

Niets in minder waar: het is druk met verkeer in de polder. Fietsers, brommers, auto’s en vrachtwagens gaan voorbij. Het wordt al licht en men begint zich te verplaatsen van en naar het werk. Voor sommigen is de dienst  voorbij, voor anderen moet het werk straks beginnen. 

Het gebouw is een kassencomplex waar het licht brandt voor de groei van de planten. Dat licht weerkaatst tegen de wolken. En de lichtjes in de verte is geen groot verlicht plein maar een rotonde. Die lichtjes spiegelen mooi in het water van de sloot.  Als je goed kijkt komt er van links ook nog een vliegtuig aan. Op de voorgrond zijn er ook lichtjes op het water: een weerkaatsing van het licht uit de koplampen van …? De zwarte vogel is een vliegtuigje, het is een herdenkingspaal. Hier is een bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog neergestort. Er zijn vele van deze herdenkingspalen in het West Friese landschap neergezet om de slachtoffers die voor ons hebben gestreden niet te vergeten: de sporen van de luchtoorlog.

Nee, dit is geen winkelcentrum maar het begin van een doordeweekse dag in de polder.

Foto gemaakt 30 januari 2018.

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: