Muzikaal winterverhaal Selma Lagerlöf

Muzikaal winterverhaal Selma Lagerlöf

MEDEMBLIK – FAMILIEVOORSTELLING … voor jong én oud … vanaf 6 jaar ! Kijk en luister op zondagmiddag 18 december 2022 in de Bonifaciuskerk Medemblik naar Trollenmuziek : een muzikaal winter-/ kerstverhaal, waarin een kerkorgel kwaadaardig gromt en kreunt, luidkeels tiert en gilt. Het instrument is ooit vervloekt. Het orgel kan alleen bevrijd worden wanneer een eenvoudige organist het over zijn hart verkrijgt om op kerstnacht vrede te sluiten met de trollen in het bos …

Dit sfeervolle wintersprookje is geschreven door de Zweedse meesterverteller Selma Lagerlöf . Wie kent haar niet … ze is een vermaard schrijfster van o.a De wonderbare reis van Nils Holgersson. In 1909 ontving ze, als eerste vrouw, de Nobelprijs voor Literatuur.

Het boeiende verhaal  wordt voorgelezen door stemacteur Florian de Backere. 

Pianiste Helena Basilova vertolkt op de vleugel alle muziek die in het verhaal klinkt: de trollenmuziek, het vervloekte orgel en de hemelse klanken uit de kerstnacht. Dus je hoort onder meer klassieke pianomuziek uit het hoge Noorden (Edvard Grieg) en sprookjesachtige klanken uit het verre Oosten (Sergei Prokofiev).

Dat wordt een hele leuke zondagmiddag !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: