Betoverende kerstmuziek uit alle windstreken op tweede kerstdag

Merain speelt op tweede kerstdag in het sfeervolle Groene Kerkje in Lambertschaag ‘A Celtic and Colourful Christmas’. De mooiste kerstmuziek uit o.a. Ierland, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten én ook uit Zweden, het bosrijke winterwonderland van Niels Holgersson en Pippi.

Het is ronduit verrassend hoe het kerstgevoel wereldwijd zo’n bonte verscheidenheid aan muziek heeft voortgebracht: van verstilde mystieke liederen tot Zuid-Amerikaanse vrolijkheid, alles passeert de revue in dit bijzondere en afwisselende concert.
De kerstliederen uit andere eeuwen en verschillende culturen bieden ons ook nog eens oude wijsheden en praktische oplossingen in donkere zware tijden. Misschien brengen deze oude wijsheden u wel op een goed idee of geven ze extra kracht om alle uitdagingen in het leven aan te kunnen. Met deze prachtige muziek steken wij u graag een hart onder de riem. De muziek is zoals altijd op verfijnde wijze door Merain (zang, viool en Keltische harp) zelf bewerkt waarbij de prachtige harmonie van de instrumenten een magische uitwerking heeft. Het publiek noemt de concerten van Merain vaak ontroerend en het speelplezier aanstekelijk. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke tweede kerstmiddag!

Over Merain: “Kerstbetovering in vele talen” Die Rheinpfalz “Het trio met bevlogen professionele musici .. weet volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden.” Noord-Hollands Dagblad. Merain (2010) is een ensemble dat zich heeft toegelegd op het spelen van volksmuziek op geheel eigen wijze. Daarmee is een genre gecreëerd dat zij zelf omschrijven als “kamerfolk”: akoestisch gespeelde volksmuziek in eigen smaakvolle arrangementen. Het van origine klassieke trio weet bij haar concerten een ontspannen en intieme sfeer te creëren, waardoor je als luisteraar heerlijk kunt wegdromen en opladen. Merain heeft inmiddels 3 cd’s uitgebracht. Het trio speelt in Nederland, Duitsland en Luxemburg en is regelmatig live te gast bij Radio 4.

26 december 2022
Aanvang 14:00 uur
Het Groene Kerkje, Noordeinde 28, 1658 CB Lambertschaag
Entree € 17,50 / 12,50
Tickets: https://www.meraintrio.com/groenekerkje.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: