Corina Sas Fotografie: Hier staat ie dan in de mist

Hier staat ie dan in de mist

Hier staat ie dan, de vuurtoren ‘De Ven” aan de Oosterdijk, midden in de mist. De vuurtoren die werd gebouwd in 1700. En diende als lichtbaken voor schepen, zodat men wist dat men op de goede weg was. Destijds om de route van de Waddenzee naar Amsterdam te markeren. Dat hoeft  niet meer,  men heeft daar allang ander apparatuur voor uitgevonden. De vuurtoren is sinds 1966 een rijksmonument.

“De Ven” staat er na een opknapperiode weer mooi bij: keurig strak in het witte pak met rode hoed!

Op de foto trekt de mist vanuit de polder verder over de dijk. Bij het zien van dit plaatje bedenk ik me dat bij een flinke  storm het water van het IJsselmeer,  behoorlijk tegen de dijk aan kan drukken. En dat de spetters van de hoge golven  tot boven de dijk uit komen: de dijk die ons moet beschermen tegen het wassende water door de storm.

Je hebt daar op die plek een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. En als je je omdraait een prachtig uitzicht in de polder. Er staan daar niet voor niks bankjes op de dijk en een picknick tafel onder aan de dijk: een mooi historisch plekje. 

Foto gemaakt 28 november 2022

%d bloggers liken dit: