Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord

Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen

ANDIJK | Vanmiddag om 15:00 werd op de gerenoveerde Oosterbegraafplaats aan de Weet een nieuw informatiebord onthuld door wethouder Harry Nederpelt (CDA) van de gemeente Medemblik, Marleen Gutter, een regelmatige bezoeker, en Gerrit van Keulen, voorzitter van de Dorpsraad Andijk, en enkele medewerkers van de gemeente waarmee gelijktijdig de oplevering van de gerenoveerde begraafplaats werd gemarkeerd.

Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen
Begraafplaatsbeheerder geeft uitleg over de wijze waarop de begraafplaats werd gerenoveerd

Op de informatiebord staan in alfabetische volgorde de namen van degene die hier begraven liggen, een corresponderende nummer verwijst naar het grafnummer op de plattegrond van de begraafplaats. Daarna volgde een rondleiding over de begraafplaats waarbij een van de beheerders van de begraafplaats uitleg gaf welke werkzaamheden er zijn verricht.

Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen

Zo zijn alle graven op peil gebracht, zijn paden opnieuw aangemaakt van een materieel waardoor het lijkt dat het zand is maar dat niet is. Ook de ingang van de begraafplaats is helemaal hersteld nadat opdrukkende boomwortels het asfalt van de Weet beschadigden, bij de ingang zijn grastegels geplaatst.

Er is ook een gedenkmeerpaal geplaatst. Bij deze gedenkmonument kan het as van een dierbare overledene verstrooid worden. Op de paal kunnen bordjes worden opgehangen met de naam van de overledenen wiens as is verstrooid. Elders zijn er aardgraven voor urnen. Meer informatie vind je op de website van de gemeente Medemblik.

Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen
Een van de nieuwe bankjes op de begraafplaats

“Het ziet er keurig uit”, zegt Gerrit van Keulen van de dorpsraad, “het oogt ruimtelijker en hier en daar zijn parkbanken geplaatst, al met al onze complimenten aan de gemeente met het mooie resultaat.”

Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen
Alle graven zijn op hetzelfde peil gebracht. Bij sommige graven moet dit nog gebeuren.
Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen
Ook de paden met kantopsluiting zijn vernieuwd en uitstekend toegankelijk voor mensen met een beperking
Oosterbegraafplaats in Andijk gerenoveerd en voorzien van informatiebord - foto © G. van Keulen
Rechts de nissen waarin de urnen kunnen worden bijgezet.

Op de begraafplaats zijn ook meer watertappunten aangebracht zodat bezoekers niet meer naar het doodgravershuisje hoeven om daar water te tappen.

Foto’s © G. van Keulen

Advertentie
%d bloggers liken dit: