Coronamaatregelen voor de Huiskamer van Andijk

Foto Markus Winkler

VERHOOGD WAARSCHUWINGSNIVEAU

Minister Kuipers (Volksgezondheid) heeft dinsdag 12 oktober jongstleden het dreigingsniveau in de coronathermometer opgeschroefd van ‘laag’ naar ‘verhoogd’. Dat is het tweede niveau op een schaal van 4. Het RIVM waarschuwt ouderen en kwetsbaren om op te letten en anderen om rekening hiermee te houden.

In een open samenleving zonder ingrijpende coronamaatregelen kan het coronavirus zich gemakkelijker verspreiden. Sommige mensen hebben meer kans om ernstig ziek te worden van het coronavirus en daardoor in het ziekenhuis opgenomen te worden. Zij zijn extra kwetsbaar.

Het grootste risico lopen mensen van 70 jaar en ouder. Maar ook mensen met onderliggende aandoeningen hebben meer kans om ernstig ziek te worden.

Voor deze mensen is het belangrijkste advies om de herhaalprik te halen om zich te beschermen. Ook geeft het RIVM nog andere adviezen om kwetsbare mensen te beschermen.

Adviezen om rekening te houden met kwetsbare mensen in je omgeving.

Als je kwetsbare mensen in je omgeving hebt, of met kwetsbare mensen werkt, kun je helpen ze te beschermen. Je kunt de kans dat je een ander besmet met het coronavirus verkleinen.

De volgende adviezen helpen daarbij:

• Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest.
• Ga in isolatie als je test positief is.
• Laat je vaccineren als je daarvoor een oproep krijgt.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen, ook aan tafel.
• Was regelmatig de handen.
• Hoest en nies in je elleboog.
• En zorg voor goede ventilatie.

Als je op bezoek gaat bij iemand die kwetsbaar is, doe dan ook van te voren een zelftest. Ook als je geen klachten hebt. Maak afspraken met elkaar over bijvoorbeeld afstand houden of het dragen van een mondkapje.

Door je te laten vaccineren, bescherm je jezelf tegen ernstige ziekte én je verkleint de kans dat je anderen besmet. Zo kun je helpen om kwetsbare mensen in je omgeving te beschermen.

We vragen onze bezoekers rekening hiermee te houden en de adviezen na te leven in zoverre het bezoeken van de Huiskamer van Andijk aangaat!

Dorpsraad Andijk

Advertentie
%d bloggers liken dit: