STEPtember voor: Job, onze doorzetter en zoveel anderen!

STEPtember voor: Job, onze doorzetter en zoveel anderen

Op 17-10-2017 werd onze eerste kleinzoon Job, acht weken te vroeg geboren. Een heel klein wondertje. Alles ging zo onverwacht en toen wij nog snel wat spullen naar het ziekenhuis brachten waren wij, als opa en oma, erbij toen onze dappere Job werd geboren.

Vanaf het begin een vechtertje. Het viel op dat hij zich steeds overstrekte. Hij huilde uren achter elkaar. Het kwam doordat hij ‘prematuur’ was, werd er gezegd. Uiteindelijk gaf de fysiotherapeut aan dat het wel erg lang duurde voordat het minder werd. Onderzoek werd geadviseerd. Toen bleek al snel dat Job Cerebrale Parese (CP) heeft. Voorheen noemden we dat spastisch. Daarnaast heeft Job het Polandsyndroom, waardoor hij een borstspier mist. Iets wat met CP erbij een extra belemmering vormt in het bewegen.

Inmiddels ontwikkelt Job zich prima. Hij is een slimme en vrolijke jongen. Hij geniet van spelen, is muzikaal, heeft humor, is heel sociaal en verbaal heel sterk en wijs. Hij is nu bijna 5 jaar en gaat naar groep 3 van de Mytylschool. Hij is daar goed op zijn plek. Hij krijgt drie keer per week fysio onder schooltijd.

Wat is Cerebrale Parese?

Cerebrale Parese is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. Deze beschadiging ontstaat voor of tijdens de geboorte of in het eerste levensjaar. 

CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen. Er zijn 5 oplopende gradaties bij CP. Job heeft gelukkig niet de heftigste variant. We houden de hoop dat hij ooit zonder hulpmiddelen zal kunnen lopen. Elke zes maanden krijgt Job, onder narcose, injecties met Botox in zijn benen. Dat zorgt ervoor dat zijn spieren soepeler worden. De ouders van Job zijn in overleg met de VU-ziekenhuis in Amsterdam, waar Job onder behandeling is, om een operatie te laten uitvoeren waarbij gevoelszenuwen in zijn benen worden doorgesneden. Eerst moet hij daarvoor nog sterker worden in zijn benen. Het is een risicovolle operatie. 

Job heeft een blije natuur. Met zijn driewielerfiets, rollator en spalken gaat hij elke uitdaging aan. Hij is een enorme doorzetter. Een kleinkind waar we als opa en oma heel trots op zijn!

CP Nederland houdt deze maand een sponsoractie. Job mocht, in de Beurs van Berlage, door een slag op de gong, het startsein geven voor deze sponsoractie. Samen met zijn moeder, mijn schoondochter en nicht, kom ik in beweging voor CP, om zo kinderen als Job en nog heel veel anderen te ondersteunen. Er is nog veel geld nodig voor verder onderzoek. Elke dag in september wandel, fiets of zwem ik.

Kom ook in beweging!

Zet ook je beste beentje voor en maak via de link geld over om ons team ‘Job onze doorzetter’ te steunen. En, mocht je me tegenkomen, stappend in het dorp of daarbuiten, spreek me gerust aan.  Wandel een stukje met me mee dan vertel ik graag over Job en deze bijzondere actie.

Doet u mee?

Ga naar: www.steptember.nl/fundraisers/jobonzedoorzetter

Hartegroet van

Gertie Kersten

Advertentie
%d bloggers liken dit: