Kom ook langs op de Open Monumentendag in Andijk

Dijkmagazijn Het Grootslag aan de Dijkweg in Andijk – Foto Corina Sas

Medemblik en dus ook Andijk, doet weer mee aan de jaarlijkse Open Monumentendag op zaterdag 10 september. Het thema van deze editie is ‘Duurzaamheid’. Van 11.00 tot 17.00 uur kunt u een kijkje nemen achter de voordeur bij meer dan 40 monumenten in de gemeente, waarvan 5 in Andijk. Boerderijen, kerken, stations, molens, musea en nog veel meer! Toegang en activiteiten zijn gratis.

Stolpboerderij aan de Bangert in Andijk

‘Duurzaam duurt het langst’ is de slogan van deze Open Monumentendag en is zeker van toepassing op de te bezichtigen monumenten. Vaak zijn deze monumenten veel ouder dan wijzelf zijn. Zij hebben hun duurzaamheid al bewezen. Wethouder Jeroen Broeders (Archeologie, erfgoed en monumenten) nodigt iedereen uit om de monumenten in de gemeente te bewonderen. ‘Deze dag biedt je iedere keer weer de kans om, als toerist in eigen land, allerlei prachtige monumenten te bezoeken. Gebouwen waar je misschien al tientallen jaren dagelijks langskomt, maar waar je nog nooit bent geweest’.

Gereformeerde kerk aan de Middenweg – foto G. van Keulen

Open Monumentenkrant

Pak de fiets, de auto of laat u, gratis in de stad Medemblik, duurzaam verplaatsen door Citytours. U bent van harte welkom in veel monumenten, van het Hoedenmuseum ‘Zet ’m op’ in Andijk tot museumboerderij ‘Welgelegen’ in Wognum. Vergeet vooral niet te genieten van de verschillende activiteiten, doe bijvoorbeeld mee aan een rondleiding in de Bonifaciuskerk of op de stations van Medemblik en Twisk of bezoek de tentoonstelling fototoestellen in het Poldermuseum van Andijk.

Hoedenmuseum Zet ‘m op in Andijk aan de Hornpad

Neem zaterdag 10 september de Open Monumentenkrant mee en stippel uw eigen route uit. De krant met het complete programma ontvangt u met de Medemblikker op 1 september. Online de route bekijken? Ga naar www.openmonumentendag.nl/comite/Medemblik.

Stolpboerderij aan de Schoolweg in Andijk
Advertentie
%d bloggers liken dit: