Lezing bij Volkssterrenwacht Orion: Evolutie

Aangeleverde  afbeelding komt uit de film “Panspermia” van Karl Sims

Op woensdag 7 sept. 2022 a.s. is bij volkssterrenwacht Orion de lezing: “Evolutie” Deze lezing behandelt leven, het leven op Aarde, de evolutietheorie en evolutie in de Kosmos. De lezing wordt gegeven door Paul Dolk.

Samenvatting:

Nu we zeker weten dat er vele planeten zijn bij andere sterren dan onze Zon (exoplaneten), is de vraag of daar ook leven zal zijn alleen maar belangrijker geworden. We kunnen een geleerde gok wagen hoeveel leven er zal zijn, maar we weten het niet. Over leven op onze planeet Aarde weten we inmiddels heel veel, enkele voorbeelden van onze kennis worden belicht en we vragen ons af wat we in de (nabije) toekomst kunnen verwachten. Ten slotte kijken we naar hoe evolutie in de Kosmos op grond van onze kennis er uit ziet.

  • Locatie van de lezing: Expositieruimte van Volkssterrenwacht Orion op de 1e verd. van het Streekbos Paviljoen (gelegen aan de rand van het natuurgebied Het Streekbos) aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel.
  • Aanvang van deze lezing: 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur).
  • Van te voren aanmelden via: pr@volkssterrenwachtorion.nl 
  • Toegangsprijs voor leden € 3,– p.p.(dit is incl. een kopje/thee  in de pauze) en niet leden € 6,– p.p.;(er kan kontant en met de pinpas worden betaald).

.

Advertentie
%d bloggers liken dit: