1 Jarig bestaan van de Huiskamer van Andijk

1 Jarig bestaan van de Huiskamer van Andijk

Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat de Huiskamer van Andijk voor het eerst de deuren opende voor bezoekers die op de koffie wilden bij dorpsgenoten. En het 1-jarig bestaan van de Huiskamer van Andijk werd vorige week woensdag gevierd tijdens een barbecue voor de vrijwilligers van de Huiskamer. Nu werden werden de vrijwilligers bediend!

Voor deze gelegenheid waren ook de leden van de stuurgroep aanwezig: Gerard Kuin (SOM), Gerard Schuitemaker (KBO), Annemarie Kooiman (PCOB), Saskia van Veen (SOW) en Gerrit van Keulen die namens de Dorpsraad Andijk de huiskamer coördineert. Ook was de wethouder Sociaal Domein, Yannick Nijsingh, van de gemeente Medemblik, aanwezig die o.a. een praatje maakte met de vrijwilligers. Saskia van Veen heette iedereen van harte welkom en memoreerde in het kort de ontstaansgeschiedenis van de Huiskamer en stond stil bij de inzet van de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakten (en nog maken).

Voor wethouder Nijsingh was dit een openbaar debuut, althans buiten de raadszaal. Nijsingh liet weten de Huiskamer een mooi initiatief te vinden, dat vanuit de gemeenschap is ontstaan én gedragen wordt. “We willen jullie feliciteren met dit succesvolle initiatief en met de 1200 bezoekers in het eerste jaar”.

De barbeque werd uitstekend verzorgt door Jan van John Stavenuiter, het vlees was echt heerlijk en mals! Onze complimenten, ook voor Jan die het allemaal op voortreffelijke wijze bereidde. De gekoelde drankjes werden verzorgd door Slijterij Vidra in Wervershoof! Na afloop kregen de aanwezigen nog een mooie bos Alstroemeria’s van Martien Schuitemaker en een mooie rode roos van Margriet van ’t Hof mee. Een verrassende en leuke geste! Dank daarvoor! En niet in de laatste plaats dank aan Saskia van Veen, voor de organisatie!

Geen subsidie: Maak een gift over!

De Huiskamer van Andijk krijgt geen subsidie en moet het doen van giften en donaties. Wil jij ouderen en alleenstaanden in Andijk op een kop koffie trakteren, maak dan een gift (klein of groot) over op de bankrekening van de Dorpsraad Andijk:

Bankrekeningnummer: NL19 RABO 01 58 57 10 45
ten name van Stichting Dorpsraad Andijk te Andijk
onder vermelding van “Koffie HvA”


De Dorpsraad Andijk heeft een ANBI-status, dus je gift is aftrekbaar van de belastingen!

Hartelijk dank!

Gerrit van Keulen
Dorpsraad Andijk

%d bloggers liken dit: