Kleine elektrische brand op motorboot

Maandagmiddag even voor half drie kwam er via het KNRM assistentiecentrum (KAC) een melding binnen van een motorboot met voorstuwingsproblemen op het Markermeer.

Het vaartuig zou brand hebben gehad in de elektrische installatie en had assistentie nodig om naar een haven gesleept te worden. Omdat er sprake is geweest van brand is de melding doorgezet naar het kustwachtcentrum. Hierop zijn naast Reddingstation Wijdenes ook Reddingsbrigade Hoorn en Brandweer Hoorn gealarmeerd om een nacontrole te doen. De reddingboot uit Hoorn heeft de brandweer ter plaatse gebracht om de situatie nader te inspecteren.

Er bleek een kleine smeulbrand te hebben gewoed in de bekabeling van de accu’s. De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera gecontroleerd of de brand daadwerkelijk uit was. Nadat de situatie onder controle was is het schip door de reddingboot van Hoorn naar de Grashaven gesleept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: