Zo komen de tulpen aan hun kleuren, dacht ik.

Zo komen de tulpen aan hun kleuren, dacht ik.

Deze week  foto’s van alweer 3 jaar geleden. Zulke foto’s moet je koesteren! In 2019 lag er een akker  met tulpen tegenover mijn huis. Tulpen worden nooit ieder jaar op hetzelfde stukje grond gepland, het wisselt steeds met andere producten. Dit om de grond niet uit te putten van voedingsstoffen. Het was een warme lente dag, het land was erg droog en de tuinder was dan ook bezig om de akker te beregenen zodat de tulp goed kon groeien. Op het moment dat ik er langs liep zag ik de regenboogkleuren in de waterstraal. Dit kwam door de de stand van de zon en de plek van het waterkanon. Snel m’n camera gehaald en het land op, want dat moest op de foto! Het waterkanon bereikte met zijn straal  een groot gebied en verplaatste zich ook, dus wel oppassen! Nee het was niet wat je denkt: ik heb goed opgelet!

Ik zag niet alleen de regenboog die zich vormde boven het tulpenveld, maar zag ook dat het water uit het waterkanon veranderde in de kleuren van de regenboog.  Het leek net of deze kleuren uitgestrooid werden over het tulpenveld. Ik dacht op dat moment: zo komen de tulpen aan hun mooie kleuren. Op de foto waren vele tulpen nog in knop en sommige hadden al kleur. Maar het zou nog even duren totdat ze volgroeid waren tot fotomodellen en mooie gekleurde akkers voor menig fotocamera. 

Als je nu door de polder rijdt zie je de vroege tulpen al boven de grond uit komen, maar zeker nog niet in bloei. het zal nog even duren maar  dan kunnen we weer genieten van prachtige gekleurde akkers in het polderlandschap. En voegen we weer mooie tulpenfoto’s aan onze collectie. Want eerlijk is eerlijk het is ieder jaar weer anders!

Corina Sas

Advertentie
%d bloggers liken dit: