Workshop Leren luisteren

Leren luisteren

Op 14 april a.s. vindt de gratis workshop ‘Leren luisteren’ plaats. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. De workshop wordt gehouden in Dorpshuis Abbekerk.

Alle ouders/opvoeders kennen het moment dat zij merken dat hun kind niet naar hen luistert. Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren om te gehoorzamen. Ouders/opvoeders kunnen een kind leren om mee te werken en zich goed te gedragen. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. In deze workshop worden tips gegeven om te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen gevraagd wordt. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen. 

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?

  • Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?
  • Hoe kan men voorkomen dat een kind ongehoorzaam wordt?
  • Hoe kan men een kind grenzen leren?
  • Hoe kan men omgaan met problemen als het nodig is?
  • Hoe kan men duidelijke instructies geven?

Datum, tijd, locatie en kosten

Datum : donderdag 14 april 2022

Tijd : 09:00 – 11:00 uur

Locatie : Dorpshuis Abbekerk, Burgemeester P. Kromplein 6 H, 1657 AH Medemblik

Kosten : de gemeente Medemblik biedt deze workshop gratis aan.

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio. 

Aanmelden en/of meer informatieOuders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).

Foto door Ksenia Chernaya op Pexels.com

%d bloggers liken dit: