De skyline van Medemblik en de Wieringermeer


Een aantal weken geleden heb ik jullie twee avondfoto’s laten zien: De spiegeling van de maan in het water en de skyline van de haven van Andijk. Beide gemaakt op de Vooroever bij Andijk. Het werd toen al behoorlijk donker en mijn aandacht was nog steeds richting Andijk totdat ik had bedacht om richting Medemblik te kijken met het idee of het ook de moeite waard was om daarvan ook een foto te maken.

Ik zag dat de zon al onder was. De donkere oranje gloed van het zonlicht hing net nog boven Medemblik en de Wieringermeer. Oké, nog even dan. Maar er is geen enkele lantaarn daar op die brug over De Kom. Sterker nog helemaal geen licht daar op de Vooroever! Wel het licht van de maan. Ik was niet alleen, er zat wat jeugd te chillen daar aan het IJsselmeer. Dus statief met fototoestel verzetten en gericht op Medemblik en de polder de Wieringermeer. Wat een lichten van al die windmolens, jullie mogen zelf bepalen of dat écht wel mooi is. Maar goed we moeten het ermee doen en dan maak je er wat van… En klik… maar de lens reageerde niet dus “klik” lukte niet. Uiteindelijk wel…De volgende dag teruggegaan en nog een keer geprobeerd. Maar had niet hetzelfde effect zoals op deze foto: de lichtjes van de skyline van Medemblik en de Wieringermeer in de bewolking die aan komt drijven, met daarboven het laatste licht van de zon. Ik had wel hetzelfde “effect” met de scherpstelling van de lens: de lens is inmiddels gelukkig weer gemaakt!

Corina Sas

%d bloggers liken dit: