Volwassenenactiviteit: Krans met herfstmaterialen | Klusochtend Streekbos: Samen het ecoproject aanpakken

Volwassenenactiviteit: Krans met herfstmaterialen

Het is herfst! Mooi he? Daarom organiseert het IVN een creatieve herfstactiviteit. We gaan leuk onze eigen herfstkransen maken. Wil je meedoen? 

Kom dan op zondag 31 oktober naar het Streekbos Paviljoen. Onder leiding van Angeline Windt van angelcreations.nl maken we de mooiste creaties samen. Tijdstip: 14:00-18:00u. Aanmelden: via angelcreations.nl voor 25 oktober. Kosten: € 15,-.  

Fotobijlage: Herfstkrans – Angeline Wind

Klusochtend Streekbos: Samen het ecoproject aanpakken

Het Ecoproject is een deel van het Streekbos waar de ontwikkeling van de natuur voorop staat. Door ecologisch beheer wordt meer biodiversiteit bewerkstelligt. De meeste oevers zijn glooiend, er zijn meer hoogteverschillen, zodat er meer verschillende plantensoorten zich spontaan vestigen. Door een gebiedseigen systeem met schoner water komen er meer soorten vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren voor. Er is een paddenpoel, insectenhotel en (sinds dit jaar) een bloemenakker aangelegd. Vrijwilligers onderhouden deze natuur-kraamkamer al 25 jaar en: het wordt steeds mooier! Bezoekers en schoolklassen kunnen olv een IVN-gids een excursie door het gebied maken. Help mee om het Ecoproject te onderhouden en te ontwikkelen. 

Kom op zaterdag 6 November naar het Streekbos. Tijdstip: 9:00u-13:00u. Verzamelen bij het Streekbos Paviljoen (Veilingweg 21A, Bovenkarspel). Aanmelden: via willemkaagman@gmail.com. We starten de dag met een verse kop koffie en eindigen de dag met een kom stevige soep. Neem zelf een lunchpakket mee. 

Er zal worden gesnoeid, gemaaid en takken gerild. Het gereedschap wordt beschikbaar gesteld door Landschap Noord-Holland. Zorg zelf voor werkkleding en bescherming bij regen en neem eventueel een snoeischaar mee. Er is keuze in lichte of zwaardere klussen. Deze dag krijgt een feestelijk tintje vanwege het 25 jarig bestaan van het Ecoproject. 

Fotobijlage: Klussen in het ecoproject -Toos Brink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.