Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen

Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen - Archieffoto - Industrieterrein in Andijk
Archieffoto – Industrieterrein in Andijk

Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen

De Westfriese gemeenten Hoorn, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, werken samen met politie en het Openbaar Ministerie om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Om bewustwording te vergroten, bieden zij een training aan voor ondernemers. De training helpt ondernemers van bedrijventerreinen op weg om de signalen van ondermijning te herkennen.

Ondermijnende criminaliteit

Ondermijnende criminaliteit is een groeiend probleem in Nederland, hierin is Noord-Holland geen uitzondering. De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. Ondernemers kunnen direct of indirect last krijgen van ondermijnende criminaliteit. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan financiële schade toebrengen. Bovendien gaat het vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging en kan het leiden tot imagoschade voor bedrijventerreinen en de omliggende buurt.

Online training voor ondernemers op bedrijventerreinen

De kans dat ondernemers en bewoners iets horen of zien wat niet helemaal goed voelt is groot. De kans dat dit onderbuikgevoel wordt gelinkt aan ondermijning niet. Die winkel op de hoek waar nooit klanten komen? Of het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich bijvoorbeeld schuldig maakt aan het witwassen van crimineel geld. In de online ondermijningstraining van het RPC Noord-Holland worden ondernemers en bewoners meegenomen in hoe zij de signalen van ondermijning kunnen herkennen en hoe zij kunnen handelen als zij iets vreemds zien.

Aanmelden kan via de website van het RPC Noord-Holland:  https://rpcnh.nl/activiteiten/activiteit/show/awareness-ondermijning

Over het RPCNH

In het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing werken ondernemers met overheden samen aan een veilig en gunstig ondernemersklimaat. In het RPC-bestuur zijn publiek-private partijen vertegenwoordigd. Met preventieve maatregelen, voorlichting en trainingen worden oplossingen gezocht en gevonden op o.a. de gebieden ondermijning, cybercriminaliteit en excellent cameratoezicht. De aanpak dient ook het economisch belang van ondernemend Noord-Holland. De online ondermijningstraining is onderdeel van de lancering van meerdere online trainingen die het RPC Noord-Holland na de zomer wekelijks aanbiedt aan ondernemers en bewoners.

%d bloggers liken dit: