De scholen zijn weer begonnen! Houd rekening mee met (fietsende) kinderen!

De scholen zijn weer begonnen! Houd rekening mee met (fietsende) kinderen! - Andijk
Een van de scholen in Andijk gaat voor het eerst uit nadat de vakantie is afgelopen – Foto © G. van Keulen
Veilig Verkeer Nederland

Maar weinig mensen weten dat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden, meldt VVN op haar website. “Met name onder scholieren gebeuren er veel ongevallen. Deze negatieve trend wil VVN een halt toeroepen. En daar heeft VVN héél Nederland bij nodig. Dus ook jou! Op deze pagina lees je hoe je het verkeer voor scholieren juist in augustus en september veiliger maakt. Meedoen is makkelijk!

Rij je auto? Wees dan in augustus en september extra lief voor scholieren. Bied ze de gelegenheid om te wennen aan hun (nieuwe) schoolroute. Bijvoorbeeld door je snelheid voor ze aan te passen en door schoolzones te mijden. Zo kunnen zij, dankzij jou, veiliger naar school. Als geheugensteuntje zie je momenteel in het straatbeeld door héél Nederland spandoeken en posters met de tekst ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

Je fiets in orde?

Na de zomervakantie weer fris van start? Controleer je fiets op gebreken met de VVN Fietscheck en oefen de (nieuwe) schoolroute samen met een volwassene. Bekijk hier de VVN Fietscheck. Is de fiets niet in orde vraag dan je ouders/verzorgers de gebreken te verhelpen, voor jouw veiligheid!

Ook aan kinderen wordt gevraagd goed op te letten in het verkeer als ze van of naar school gaan, maar ook op andere momenten.

Kijk ook op

Snelheidsmetingen

De Dorpsraad Andijk gaat steekproefsgewijs snelheidsmetingen houden, nu ook bij scholen. “We bezitten al enige tijd een snelheidsmeter waarmee wij de snelheid van het verkeer kunnen meten. Uiteraard gaan we dan ook bij de scholen meten en op zogeheten fietsroutes…”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad. “Het devies is ‘houd je aan de snelheid maar pas je snelheid aan’ als groepen kinderen en anderen ook gebruik van de weg maken!”

%d bloggers liken dit: