Kermis

De kermis in Medemblik – Foto © Corina Sas

Kermis

Ja hij is er weer: de Kermis in Medemblik van 29 juli t/m 2 augustus en stond voor het tweede jaar aan het IJsselmeer tegenover Kasteel Radboud. Een mooi symbolisch alternatief, want In de (vroege) middeleeuwen werden er al boerenkermissen gevierd: een feest in de openlucht met muziek, eten en drinken, rond de kerk in een stad of dorp.

Nu anno 2021 een lunapark aan het IJsselmeer: wat geniet de jeugd. Heerlijk chillen, uitdagen, praatjes maken, nog een rondje in de breakdance of de botsauto’s. Ze lopen trots met grote knuffels die ze gewonnen hebben en eten met smaak de felgekleurde suikerspin.

De skyline van de kermis in Medemblik – Foto © Corina Sas

Wat een feest. Ik sta daar foto’s te maken met tijdopnamen. Een meisje vraagt: “U heeft net een foto van mij en mijn moeder gemaakt mag ik even kijken?”

Ik leg haar uit dat ze er (jammer genoeg voor haar) niet op staat en laat de foto’s zien: “O, wat mooi! Daar heb ik gister ook ingezeten! Ja ik heb ook belangstelling voor fotografie! Maar ik ga gauw naar mijn moeder toe!” En ze loopt hard weg naar de Breakdance.

Ja het kan nog, morgen niet meer! Dat denk ik ook, maar ik denk aan het maken van foto’s. Op de terugweg maak ik nog foto’s van de “skyline van de kermis.”

Missie volbracht: ik ben naar de kermis geweest!!

Corina

%d bloggers liken dit: