Start Huiskamer van Andijk!

Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A, vlakbij het winkelcentrum Beldershof. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.
De eerste gasten werden verwelkomd! Kom jij ook een koppie doen?

Start Huiskamer van Andijk!

Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A, vlakbij het winkelcentrum Beldershof. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.

Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A, vlakbij het winkelcentrum Beldershof. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.
Annemarie Kooiman lapt de ramen van het gebouwtje aan de Sportlaan.

Vrijwilligers

Afgelopen zaterdag werd het aanzien van het gebouw aan de buitenkant aangepakt door een groep enthousiaste vrijwilligers die de ramen lapten, de kozijnen hun oorspronkelijke kleur teruggaven en het weelderig tierend onkruid wiedden. Dankzij de aanmeldingen kunnen de vrijwilligers rouleren; wie zich wil aanmelden kan dat nog steeds doen!

Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A, vlakbij het winkelcentrum Beldershof. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.
Met vereende krachten werd het onkruid aangepakt en de ramen gelapt.

Meedoen als vrijwilliger?!

Samen met de gemeente Medemblik, de PCOB/KBO, LSOB, SOW, de Zonnebloem en de Dorpsraad Andijk is dit initiatief tot stand gekomen en de oproepen voor vrijwilligers werden beantwoord: we beschikken over een groep van meer dan 10 gastvrouwen, maar wie zich hiervoor wil aanmelden kan dat nog steeds doen! Mail naar dorpsraadandijk@gmail.com als jij je hiervoor wilt opgeven!

Van harte welkom!

“Geweldig!”, zegt Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk, “Dankzij de vrijwilligers is dit mogelijk geworden, maar ook dankzij de welwillende medewerking van de gemeente Medemblik en de ouderenbonden! We zijn nog in gesprek met andere maatschappelijk betrokken organisaties en hopen op verdere uitbreiding van de vrijwilligerspool. Dit moet echt de Huiskamer van Andijk worden!”

De Huiskamer van Andijk biedt plaats aan iedereen die een kopje koffie of thee wil drinken en ter kennismaking is de koffie/thee in de maand augustus gratis! Dus niet alleen ouderen, maar ook jongere Andijkers kunnen even een praatje maken in de Huiskamer. Mogen we jou ook verwelkomen?!”

De Huiskamer van Andijk is een initiatief van KBO-PCOB, LSBO, SOW, De Zonnebloem en de Dorpsraad Andijk, in samenwerking met de Gemeente Medemblik. Andere maatschappelijk betrokken organisaties of instellingen kunnen meedoen! Dergelijke organisaties kunnen zich ook bij de Dorpsraad Andijk aanmelden: dorpsraadandijk@gmail.com.

Door wegvallen van het ontmoetingsruimte in het voormalige zorgcentrum Sorghvliet kunnen ouderen, maar ook jongere Andijkers een koppie doen in de Huiskamer van Andijk aan de Sportlaan 1A en een gezellig praatje maken.

Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A, vlakbij het winkelcentrum Beldershof. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.
Op maandag 2 augustus startte de ‘Huiskamer van Andijk’ aan de Sportlaan 1A, vlakbij het winkelcentrum Beldershof. De eerste bezoekers kwamen op de geurende aroma van de koffie af en werden verwelkomd door de gastvrouwen Ria Bieshaar, Anke van den Doel en Elly Slagter. Voor deze gelegenheid (en die daarop volgen) werd de vlag uitgestoken aan de gevel van het gebouwtje dat ooit onderdak bood aan peuters.
Advertentie
%d bloggers liken dit: