MORGEN! beter dan vandaag?

Ingezonden

Bert de Jong - PvdA Medemblik
Bert de Jong

Enkele weken geleden hebben de PvdA, PWF en PW2010 aangekondigd om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen als MORGEN! door te gaan. Hierdoor verdwijnen 3 kleine partijen en wordt er door bundeling één krachtige nieuwe partij gevormd. Een verademing voor o.a. de gemeenteraadsvergaderingen, waar door de toch al vele kleine partijen ontzettend veel tijd wordt opgeslurpt. Versnippering die niet alleen lokaal, maar ook landelijk voor een onoverzichtelijk politiek landschap zorgt.

In het NHD noemde Martin Menger dat onder “Bundelen of bloeden: Voor de kiezer is een bundeling zoals in Medemblik een zegen, echt niet alleen omdat het overzichtelijker wordt. Dat zouden meer mensen moeten doen. Je krijgt er een sterkere lokale democratie van”.

Na het zomerreces wordt nog een partijprogramma en een kieslijst opgesteld en is MORGEN! de nieuwe loot aan de politieke Medemblikse boom.

Concluderend: MORGEN! is inderdaad beter dan vandaag!

  • Bert de Jong
  • gemeenteraadslid PvdA
%d bloggers liken dit: