Bonifaciuskerk in Medemblik: Helena Basilova – in C Tournee

Helena Basilova – in C Tournee

MEDEMBLIK – Donderdagavond 1 juli trakteert Helena Basilova ons in de sfeervolle Bonifaciuskerk in Medemblik op een prachtig piano recital met 3 werken, gecomponeerd “in C”, van Mozart, Schumann en Prokofjev. De Stichting Bonifaciuskerk is vereerd om haar in huis te hebben en de klanken van de Grotrian vleugel beloven een lust voor het oor … “Helena speelde gevoelig en met flair” (The New York Times).

Pianiste Helena Basilova
Helena Basilova is geboren in Moskou als dochter van 2 pianisten. Op vijfjarige leeftijd begon zij met pianoles en op 7-jarige leeftijd kwam zij met haar moeder naar Nederland. Ze studeerde met lof af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft ook een tijdje in New York gewoond om zich daar verder te ontwikkelen en studeerde ook daar met de hoogste onderscheiding af. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Sindsdien heeft ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland gespeeld en vervolgens in Europa, Zuid-Amerika en de V.S. Helena doceert aan het ArtEZ-conservatorium.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

Donderdag 1 juli
Bonifaciuskerk Medemblik
Aanvang 20.30 uur
Entree € 10

Kaarten reserveren via bonifaciusmedemblik@gmail.com of 06 2053 4941.

%d bloggers liken dit: